Volledig scherm
Trainer Bert Willemsen, hier nog bij OSC, stapt op bij HAVO. © Gerard Verschooten

Coach Bert Willemsen per direct weg bij voetbalclub HAVO

HAALDEREN – Voetbaltrainer Bert Willemsen is met onmiddellijke ingang gestopt als coach bij HAVO. Dat is maandagavond in overleg met het bestuur van de Haalderense derdeklasser besloten. 

Willemsen noemt 'privé-omstandigheden' als oorzaak voor het besluit. Assistent-coach Hans Bosveld neemt voor het moment de taken van Willemsen waar.

Willemsen (52) heeft zijn motivatie maandagavond gedeeld met het bestuur van de Haalderense voetbalclub. De ex-profvoetballer van NEC en voormalig coach bij OSC wilde dinsdag niet uitweiden over de redenen. 

,,Voetbal is voor mij een hobby, zelfs een passie. Maar op dit moment is dit even de beste oplossing. Ik dank HAVO voor de fijne samenwerking en de goede afhandeling”,  aldus Willemsen.  

HAVO-bestuurslid John Vermasen meldt dat de club op zoek gaat naar een nieuwe coach: ,,Maar we gaan niet over één nacht ijs. Hans Bosveld neemt het voorlopig over, we willen wel weer iemand hebben die bij HAVO past.”

Na vier duels staat HAVO vijfde in de derde klasse D. De eerste twee duels werden gewonnen, in de laatste twee stond de ploeg droog: 6-0 nederlaag bij Brakkenstein en 0-0 tegen DVOL. 

Tweede

Willemsen is de tweede voetbalcoach in de Betuwe die vroeg in het seizoen vertrekt. Bij hoofdklasser RKHVV werd Bram Braam na vier duels op non-actief gezet.

Amateurvoetbal