Martijn Fransen wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt. Hij werd 'Man of the match' De Bataven - Tubantia.
Volledig scherm
Martijn Fransen wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt. Hij werd 'Man of the match' De Bataven - Tubantia. © Fons Sluiter

Corona en Vitesse bepalen of Martijn Fransen bij De Bataven blijft voetballen

GENDT - Voor Martijn Fransen van De Bataven kan de reeks trainingen wel eens een heel bijzondere worden. Misschien zijn het zijn laatste als selectiespeler bij de Gendtse eersteklasser. 

Fransen had besloten te stoppen, maar door corona ging hij weer twijfelen. Nu bepaalt het virus samen met zijn werkgever Vitesse of hij kan blijven voetballen.

,,Ik ben heel blij dat we weer beginnen, ook al mogen we geen partijvormen doen. Het zullen wel veel loopvormen worden. Maar het is lekker weer tegen een bal te trappen en vergeet het sociale deel niet. Je bent weer samen met je maten. Ik weet alleen niet met wat voor doel ik train.”

Fransen wil verder in De Bataven-1, maar het hangt van zijn werkgever Vitesse af of dat mogelijk is: ,,Ik werk daar op de sales en begeleid onder andere sponsoren tijdens wedstrijden. Als er geen publiek bij de wedstrijden mag komen, vervalt dat deel van mijn werk.”

In dat geval kan hij blijven voetballen op zondagmiddagen. ,,Het kan ook zo maar dat ik ontslagen word. Die kans is best groot zelfs, ook al zorgen wij als afdeling voor een hoop inkomsten. Bij FC Groningen zijn al elf medewerkers ontslagen. Maar het blijft gissen. Ik weet het gewoon nog niet. Ja, dat zorgt voor veel onrust. Dat vaccin moet er maar heel snel komen.”  

Amateurvoetbal