Volledig scherm
Mike Pröpper zit de eerste wedstrijd op de bank. De frustratie straalt van zijn gezicht. © Fons Sluiter

Crisisberaad bij RKHVV in kwestie Mike Pröpper

HUISSEN - Het voetbalseizoen is amper een ronde oud en bij RKHVV staan alle seinen al op rood. Direct na de beroerde start, duikelt de Huissense voetbalclub in de affaire Mike Pröpper.

Volgens teammanager Iwan de Jong is er gisteravond laat ‘de lucht geklaard’ in de ‘kwestie Mike Pröpper’. De speler die in de zomer van Jong FC Den Bosch overkwam naar de Huissense hoofdklasser, was zondag in de mislukte competitie-ouverture tegen DEM (1-3) op de bank geplaatst en toonde zich daar zichtbaar niet blij mee.

Teammanager De Jong zocht direct maandag contact met de ontstemde speler, maar wil er verder weinig over zeggen: ,,Wij zijn op een positieve manier in gesprek met Mike, daar wil ik het bij laten. Hij is nu twee keer negatief in het nieuws geweest en we schermen hem nu af voor de buitenwereld.”

Quote

Zijn reactie op het feit dat hij niet in de basis stond, was onprofessi­o­neel

Bram Braam, trainer van RKHVV

De Arnhemse speler heeft in overleg met de clubleiding besloten tot er meer duidelijkheid is, ook niets naar buiten te brengen. Die duidelijkheid zou er op zijn vroegst dinsdagavond komen, maar gisteravond laat was niemand meer voor commentaar bereikbaar.

Eerder liet trainer Bram Braam weten dat hij de zaak met speler en de rest van de groep zou doornemen. ,,Er moet zo snel mogelijk een oplossing komen”, vond Braam. ,,Wat er intussen met Mike is besproken weet ik niet, maar het is duidelijk dat er gesproken moet worden. Iedereen heeft gezien wat er tijdens de wedstrijd gebeurde, dus in de nabespreking komt dat ook aan de orde. Zijn reactie op het feit dat hij niet in de basis stond, was onprofessioneel.”

Braam gaf een week na een oefenduel aan dat hij ontevreden was met het spel van Pröpper, broer van de profs Davy en Robin. Die openlijke opmerking wekte volgens De Jong enige verbazing bij RKHVV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal