Volledig scherm
Daan Basten: treffer tegen AWC. © Fons Sluiter

De Bataven-coach Rob Bouman: 'Ideale elf bestaat niet'

GENDT - De Bataven heeft zaterdag op eigen veld de oefencampagne in de aanloop naar de competitie met winst afgesloten. De Gendtenaren wonnen met 3-1 van mede-hoofdklasser AWC uit Wijchen.

Koen van Gaal, Tim Wate­rink en Daan Basten maakten de Gendtse goals. ,,AWC miste een paar sterkhouders voorin”, nuanceerde Bataven-trainer Rob Bouman. ,,Maar we hebben het na een aarzelend begin behoorlijk goed opgepakt.”

Bouman kon niet zeggen dat hij na de reeks oefenduels de sterkste opstelling voor ogen heeft. ,,Nee, de ideale elf bestaat niet. Zoiets ontwikkelt zich gaandeweg en ligt nooit vast. Wel zijn we breder geworden. Alleen achterin blijft het vrij krap."

Maar vooral op het middenveld heeft de oefenmeester door de komst van Lloyd Jackson, Bas Cornelissen en Damon van Hoften meer keuzemogelijkheden. ,,En Tim Waterink is natuurlijk een geweldige spits”, aldus Bouman. ,,En ook nog eens een fijne kerel om erbij te hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal