Volledig scherm
Pepijn Lansbergen van De Bataven kampt met rugklachten. © Fons Sluiter

De Bataven 'magertjes', RKHVV krijgt op de broek bij experiment

GENDT/HUISSEN - Het is qua resultaten tot dusverre behelpen voor de twee Betuwse hoofdklassers in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Bataven verloor op eigen bodem van UDI’19 (0-1) en RKHVV werd, ook op eigen veld, weggetikt door Gemert: 0-5.

De Bataven moest het tegen UDI’19 opnieuw stellen zonder Pepijn Lansbergen, die met rugproblemen kampt. Over de wedstrijd die hij als toeschouwer meemaakte, was hij gematigd tevreden: ,,Ten opzichte van de vorige twee oefenwedstrijden was de verdedigende organisatie een stuk beter. Aanvallend is het nu nog erg magertjes, maar dat komt wel. We hebben er in de persoon van Tim Waterink een prima spits bij.”

De Bataven startte met Wels in het doel, Koen van Gaal, Beissel, Van Deelen en Lieuwen achterin, Jackson, Demont, Fransen en Cornelissen op het middenveld en Bas van Gaal en Waterink voorin.

Kansloos

RKHVV was na een half uur al kansloos tegen Gemert, dat net als UDI’19 in de andere hoofdklasse (B) speelt. Bij rust stond het al 0-4. Willem den Dekker scoorde drie keer voor de gasten.

De nederlaag was mede te wijten aan een tactisch probeersel van trainer Bram Braam. ,,We begonnen met drie verdedigers”, zei hij zelf. ,,Maar dat liep niet goed af. Bovendien gaven we twee goals door verkeerde terugspeelballen wel heel gemakkelijk weg. Na de rust was de organisatie met vier verdedigers weer een stuk beter, maar hadden we problemen om onze twee aanvallers te ondersteunen. Dus in totaal was het vandaag niet zo best.”

,,Maar het was de moeite waard om het te proberen. Ik heb met Niek van den Berg en Michel Falize nog twee defensief sterke spelers achter de hand. Niek is op vakantie en Michel is al een paar dagen afwezig door familieomstandigheden. Maar voor mij begint het redelijk duidelijk te worden. En daar zijn zulke oefenwedstrijden voor.”

RKHVV begon met Hemink in het doel. Smeenk, Komegni en Geilen vormden de drie man sterke achterhoede. Op het middenveld stonden Pelkman, Matse, Tasci en Pröpper. De aanvallers waren Bosch, Worm en De Lorijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal