Volledig scherm
Rob Bouman, trainer van De Bataven. © Fons Sluiter

De Bataven met frisse moed naar Assen

GENDT - Voor De Bataven begint het nieuwe seizoen in de hoofdklasse A met een uitwedstrijd in Assen. Achilles 1894 is de tegenstander. Een van de weinige ploegen in de klasse die bekend is bij de Gendtse ploeg.

,,Een van de weinige bekende ploegen inderdaad”, zegt trainer Rob Bouman van De Bataven. ,,Er zijn weer een stuk of zeven ploegen bijgekomen. Ik vind dat wel leuk hoor. Een paar oude bekenden en een hoop nieuwe, onbekende tegenstanders. Dat houdt het fris en verrassend.”

Bouman weet intussen al aardig hoe zijn basiself eruit zal gaan zien: ,,In grote lijnen ben ik er wel uit, maar ik heb nog wat keuzes. We zijn breder geworden. Veel zal de komende tijd afhangen van de vorm van de dag en de verrichtingen op de training.”

,,De ideale elf bestaat niet, trouwens”, gaat hij verder. ,,Vroeger dacht ik van wel, maar het blijkt altijd anders te kunnen. Zo had ik de laatste oefenwedstrijd geen linkshalf. Heb ik Martijn Fransen daar maar neergezet. Je weet nooit. En het ging boven verwachting. Sommige dingen ontstaan gewoon.”

Bouman heeft een vrijwel fitte groep tot zijn beschikking. Alleen linksback Stef Beijer is er niet bij. Die revalideert nog van een ontstoken achillespees. ,,Ben ik al vanaf mei zoet mee”, zegt de back. ,,Donderdag heb ik eindelijk weer rondjes mogen lopen op de training.”

Toch zal Beijer geduld moeten hebben: ,,Ik hoop over een week of drie weer voluit mee te kunnen trainen. Dan moet ik nog wel wedstrijdfit worden. September zal niet lukken of er moet een wonder gebeuren. Oktober dan maar. Tot die tijd moet ik toekijken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal