Volledig scherm
Ties van Huet (links op archiefbeeld) scoorde voor De Bataven. © Fons Sluiter

De Bataven ondanks gelijkspel tegen Achilles’29 niet tevreden

GROESBEEK – De Bataven heeft woensdag zijn eerste wedstrijd op het Willie Verbeet Toernooi bij Germania in Groesbeek afgesloten met een gelijkspel. De Gendtse eersteklasser hield Achilles’29 op 1-1. Zaterdag speelt De Bataven nog een keer, dan tegen Quick 1888 uit Nijmegen.

Het gelijkspel lijkt een keurige prestatie, want het ver afgezakte Achilles'29 speelt het komende seizoen toch nog altijd in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Toch was Bataven-trainer Rob Bouman niet helemaal tevreden: ,,Achilles heeft een compleet ander elftal dan de afgelopen jaren in de tweede en derde divisie. Dit is een team in opbouw. En ik vond dat wij het niet goed genoeg gedaan hebben. Veel balbezit, maar te weinig kansen.”

Toch kwam De Bataven op voorsprong. Ties van Huet benutte al vroeg in de wedstrijd een penalty. Maar de beste kansen waren in de omschakeling voor de Groesbekenaren. Zo viel ook de gelijkmaker van Solace Uyi-Olaye uit een counter. Balverlies van Daan Basten ging eraan vooraf.

Andere uitslagen eerste dag Willie Verbeet Cup: SC Bemmel-Quick 1888 8-1, Germania-BVC'12 0-2.
Programma donderdag (19.00 uur): RKHVV-Brakkenstein, Venray-Ewijk, Orion-Beuningse Boys.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal