De Bataven vindt ritme snel, 'wijze les' RKHVV

GENDT/HUISSEN - De Bataven heeft zijn eerste oefenwedstrijd met 4-2 verloren van hoofdklasser UDI '19. Toch was trainer Rob Bouman aangenaam verrast door het voetbal dat zijn ploeg na een paar trainingen al op de mat legde.

Volledig scherm
Eerste training De Bataven seizoen 2019 - 2020. © Fons Sluiter

De Gendtse eersteklasser had in het begin wat moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen, maar groeide al snel naar een aanvaardbaar niveau. De ruststand van 1-1 was overeenkomstig het vertoonde spel. Max de Wijze kopte zijn eerste goal in Gendtse dienst binnen.

Na de pauze was De Bataven een half uur lang zelfs de betere op het veld. De 1-2 door Damon van Hoften uit een vrije trap was logisch. In het slotkwartier ging de pijp leeg bij de Gendtenaren en scoorde UDI nog drie keer.

RKHVV

RKHVV behaalde in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen een moeizaam gelijkspel tegen tweedeklasser ATC '65 uit Hengelo. De Huissense eersteklasser voorkwam pas in de laatste minuten een blamerende nederlaag (2-2).

Cruciaal moment volgens trainer Mark Otten was halverwege de eerste helft de fraaie 0-1 uit een vrije trap: ,,Die tegengoal deed wat met het team. De druk kwam erbij. Het is een wijze les geweest. Je moet altijd taakgericht blijven voetballen en niet naar het scorebord kijken."

Na de rust werd het eerst 0-2 voordat nieuwkomer Paco Geutjes met twee goals, waarvan de tweede uit een strafschop, de Huissenaren langszij bracht.

Volledig scherm
Nieuweling Paco Geutjes scoorde twee keer voor RKHVV in het oefenduel met ATC'65. © Fons Sluiter

SC Bemmel

SC Bemmel begint woensdag de oefencampagne met de wedstrijd tegen Quick 1888 op het toernooi om de Willie Verbeet Cup bij Germania in Groesbeek. Dezelfde avond stuit De Bataven daar op Achilles'29. RKHVV treft donderdag Brakkenstein.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal