Volledig scherm
PREMIUM
Joey Willemsen, doelman van Jonge Kracht, baalt. © Theo Kock

Deceptie voor ontregeld Jonge Kracht; ‘Het gaat altijd mis met ons in de nacompetitie’

De beter voetballende ploeg wint niet altijd. Zeker niet in een finale. Dat ondervond maandagmiddag Jonge Kracht, dat een deceptie beleefde in het duel met Zeddam/Sint-Joris op het uiterst sfeervolle park Naederhuyse in Westervoort. De 3-1 nederlaag betekent nog een jaartje 4de klasse, en daar hadden de Huissenaren absoluut geen rekening mee gehouden.

,,Dit is ontzettend jammer”, zei spits Abdullah Sprenkel. ,,Vooral voor de jonge jongens. We kunnen het niveau van de derde klasse echt aan.” Eén van die jongens die dit seizoen doorbraken was de 19-jarige Damon Kruizenga. De tengere jongen met de donkere krullen was in Westervoort een oliemannetje op het middenveld en oogstte met zijn balvaardigheid bewondering van de drie rijen dik toegestroomde toeschouwers. Maar rond vieren, na een lange wedstrijd, stond het huilen hem nader dan het lachen: ,,We begonnen zo goed, misschien ging het mis door de spanning. Het ligt aan onszelf, niet aan de fans. Die waren supervet vandaag. Helaas konden we hen niet belonen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1543 stemmen