Vreugde bij de spelers van GVA, de eerste periodetitel is binnen.
Volledig scherm
Vreugde bij de spelers van GVA, de eerste periodetitel is binnen.

Droefenis bij GVA na KNVB-besluit, OSC en Excelsior Zetten zomaar ‘veilig’

DOORNENBURG - Voetbalbond KNVB besloot dinsdagavond dat de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er komen geen eindstanden en dus ook geen kampioenen: geen club promoveert en niemand degradeert. Treurig nieuws voor GVA, koploper in de vierde klasse D, dat een titelfeest kan vergeten.

,,De appjes van de spelers stromen binnen”, reageerde trainer Johan Scholten van de Doornenburgse club dinsdag pal na het KNVB-besluit. GVA was bezig aan een ware zegetocht en won veertien van de vijftien duels dit seizoen. ,,We vinden het allemaal ontzettend jammer dat het seizoen zo moet eindigen. Tegelijk is ook de realiteitszin aanwezig. Een verstandig besluit maar ontzettend zuur.”

Te meer omdat GVA deze zomer 75 jaar bestaat, geeft Scholten aan. ,,Een promotie had die festiviteiten, waarvan ook maar zeer de vraag is of die doorgaan, iets extra’s gegeven. Maar goed, volgend jaar gewoon opnieuw beginnen.”

‘Goed dat er duidelijkheid is’

Ook voor klassegenoot Jonge Kracht, tweede achter GVA, valt de promotiedroom in duigen. Voor De Bataven, vierde in de eerste klasse E, zijn de druiven eveneens zuur. ,,We draaiden hartstikke goed dus dit is jammer”, zegt trainer Rob Bouman. ,,Maar goed dat er duidelijkheid is, clubs kunnen nu verder.”

Voor Bouman zit er persoonlijk nog een extra naar tintje aan het besluit. Komend seizoen is hij trainer van klassegenoot SC Bemmel en neemt nu na vierenhalf jaar afscheid bij de Gendtse club. ,,Op een rare manier zo. Ik heb een supermooie tijd gehad.”

OSC verzekerd van lijfsbehoud

Andere clubs hebben juist baat bij de gang van zaken. Zo is OSC uit Oosterhout, voorlaatste in 4E verzekerd van lijfsbehoud en is ook voor Excelsior Zetten (elfde in zaterdag 3A) het degradatiegevaar plots geweken. ,,Wat de KNVB ook zou besluiten, er zijn altijd winnaars en verliezers”, zegt Excelsior-trainer Marcel Nijenhuis. ,,Dit kunnen we alleen maar respecteren. Ik had er alle vertrouwen in dat we het op eigen kracht ook zouden redden, hoor. Uiteindelijk wil je als trainer en als voetballer nu eerst gewoon weer lekker kunnen sporten.”

Amateurvoetbal