Duel GVA gestaakt, tegenstander Sprinkhanen door het lint

DOORNENBURG - Het duel tussen GVA en Sprinkhanen in 4D is zondagmiddag totaal ontspoord. De wedstrijd werd vier minuten in blessuretijd, met nog zes extra minuten op de klok, gestaakt bij 3-2 nadat scheidsrechter Arnts zich bedreigd voelde door spelers van Sprinkhanen. 

De gasten uit Nieuw-Dijk kregen drie rode en zes gele kaarten. Ook de grensrechter van Sprinkhanen werd weggestuurd.

Sprinkhanen-trainer Huub van Laarschot wist niet wat hem overkwam. ,,De gelijkmaker van GVA was buitenspel en in het tumult dat ontstond, kreeg mijn speler Sjoerd Duis rood. Even daarvoor had Joey Terhaerdt ook al rood gekregen. Zelfs mijn gewisselde speler Maarten Berendsen kreeg in de dug out zijn tweede gele kaart en dus rood.”

GVA-trainer Johan Scholten keek daarna lijdzaam toe hoe het duel werd gestaakt. ,,De sfeer was grimmig, na de 3-2 was het hek van de dam. De scheidsrechter voelde zich bedreigd en wilde niet meer verder. Nu moeten we nog een keer terugkomen voor die laatste zes minuten. Ik had liever gezien dat hij had afgefloten. Dan hadden wij de drie punten al binnen gehad en zou het allemaal een hoop ellende hebben gescheeld.”

Voor GVA scoorden Robin Swaters (1-0), Floyd Pere (2-2) en Emile Rijndertse.

Volledig scherm
© Thinkstock

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen