Volledig scherm
PREMIUM
Luuk Geerlings wint in de stromende regen een kopduel met Jeff Derksen, HAVO-DVOL. © Fons Sluiter

DVOL-HAVO, 'verdwaalde' derde klassederby

Het verschil tussen DVOL en HAVO op de ranglijst van 3D is één punt. Zondag wordt in de derby tussen Lent en Haalderen bij DVOL bepaald wie aanhaakt (en wie niet) bij de bovenste plaatsen. Aanvoerders Luuk Geerlings en Rob Derksen herleven oude derbytijden.

Een vierde klasse vol dorpsclubs. Dat herinnert DVOL-aanvoerder Geerlings (23) zich van de strijd met HAVO in de afgelopen jaren. „Tot drie jaar geleden zaten we allemaal bij elkaar: DVOL, HAVO maar ook OSC, Jonge Kracht, Angeren, GVA, SDOO. Daar is in de derde klasse alleen HAVO nog van over (Driel speelt dit seizoen in 3D West, BvZ). Voor mij en veel oudere supporters hier in Lent is het daarom een bijzonder potje. Maar we hebben ook veel jonge gasten in het team van 15, 16 jaar. Die zullen dat allemaal niet weten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal