Volledig scherm
Vreugde bij HAVO. © Fons Sluiter

DVOL na nederlaag terug op aarde, HAVO wint opnieuw

LENT/GROESBEEK - DVOL-trainer Michael Brussen wilde niet te veel woorden vuil maken aan wat hij omschreef als het ‘fysieke spel’ van tegenstander Blauw Wit, die mede daardoor een 2-3 zege wegsleepte uit Lent. ,,Mijn voetbalhart bloedde bij het zien van het soort intimidatievoetbal bij de spelers en begeleiding van Blauw Wit. Ik ben liefhebber. Maar ook hiermee moeten we leren omgaan.”

Blauw Wit-trainer Charles Kazlauskas deelde de mening van Brussen zeker niet. ,,Ik vond het een prima, fysiek duel. Met één of twee opstootjes en wat woordenwisselingen maar dat hoort er soms bij op zondagmiddag. Het hoort er ook bij in een topwedstrijd, wij komen op bezoek bij de koploper. Er is niemand weggestuurd, geen rode kaarten, gewoon een prima wedstrijd.”

Luuk Geerlings en Jens Arnouts scoorden voor DVOL. Jesse Akkers (bovenbeenblessure) en Sam Derks (klap op de luchtwegen) waren slachtoffers van de Nijmeegse dadendrang. ,,Die zijn er bij de volgende wedstrijd tegen HAVO sowieso niet bij.”

Komende zondag om 14.00 uur wordt er afgetrapt bij HAVO-DVOL in Haalderen. Dan staat er een thuisploeg in de ‘winning mood’. Zondagmiddag werd in Groesbeek Rood Wit met 1-2 verslagen, tot vreugde van trainer Fred Razing. ,,Al stonden we bij rust met 1-0 achter. We hadden afgesproken ze te overrompelen maar we deden precies het tegenovergestelde.”

Na de pauze stond er een ander, aanvallender HAVO. ,,Toen waren we veel dreigender. Hoogtepunt was de winnende goal van Kefas Schut, die schoot de bal prachtig diagonaal in de kruising. Een wereldgoal.” Tim Vonk had eerder de 1-1 verzorgd in zijn eerste seizoens­minuten voor HAVO.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen