DVOL speelt zich veilig, HAVO geeft terrein prijs in titelstrijd

overzicht 3DDVOL speelde zich maandag veilig in 3D met een verdiende 1-0 zege bij Rood Wit. ,,Van het gras-syndroom zijn we gelukkig ook af”, lachte coach Michael Brussen. 

,,De ploeg verdient een pluim. Door hoog druk te zetten en constant af te jagen lieten we Rood Wit niet aan voetballen toekomen. En Jop Disveld en vooral Mathijs Maters gaven achterin niks weg, ze schakelden de gevaarlijke spits Omar Nejjari helemaal uit.”

De winnende goal kwam, kort voor rust, van de voet van Mike Wouters, in de rebound nadat spits Luuk Geerlings de onderkant lat had geraakt.

Volledig scherm
HAVO-speler Thijs Barten grijpt naar zijn kuit. © Fons Sluiter

Virtueel koploper HAVO in 3D gaf met een 1-1 gelijkspel tegen Germania terrein prijs op concurrent DIO’30. ,,Over de hele wedstrijd ben ik blij met het punt”, zei assistent-coach Hans Bosveld, ,,hoewel we in de slotfase kansen op meer hadden.”

Luuk Arntz opende voor rust de score voor Germania. 20 minuten voor tijd maakte Thijs Barten gelijk na een crosspass van Jurgen van Swaaij. ,,Ik dacht, we klappen er nog overheen”, zei Bosveld, ,,maar Germania kreeg nog een grote kans.” Hun spits stiftte over keeper Leroy Razing maar ook net over de lat heen. Vaste doelman Steven Paul haakte af met een heupblessure, Jordi Braam viel uit met een kuitspierblessure.

RKSV Driel ging zaterdagavond in 3D met 4-2 onderuit tegen het laagvliegende maar hard knokkende Roda 28. ,,We gaven teveel cadeautjes weg”, zei Driel-coach Peter Jacobs. ,,Maar complimenten voor Roda.”

In de 3e minuut trapte doelman Danny Weijman over de bal en stelde zo de Roda-spits in staat te scoren. Routinier Jeroen Peters maakte met een vrije trap gelijk en kort na rust kopte Bob Peters Driel op voorsprong, maar nieuwe fouten leidden tot 2-2 en 3-2. Voor een slotoffensief van Driel zette Jacobs verdediger Leroy Neumann voorin. Dat resulteerde in nog een tegengoal.

Driel herpakte zich maandag met een prima 2-0 zege bij Blauw Wit. De ploeg houdt daarmee zelfs nog zicht op een derde plek en wellicht nacompetitie. Jacobs moest 2 A-spelers, Damien Hendriks en Wesley van Brakel, op het middenveld zetten samen met Mick Weijman uit het tweede. ,,Maar zij waren de besten van het veld. Hun mooie combinatiespel was de sleutel tot onze overwinning.” De thuisploeg kreeg één kans, maar Danny Weijman bleef oog in oog met de spits rustig en pakte hem de bal af. Driel kreeg meerdere kansen. Kort na rust verzilverde Sidar Özcelik er een, door een vrije trap van Kevin Dekkers binnen te koppen. Na een uur maakte Leroy Neumann 2-0 met een fraaie vrije trap in de kruising. Pim Martens van Blauw Wit moest na 2x geel het veld ruimen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal