Volledig scherm
Luuk Geerlings (hier tegen HAVO) was zondag tegen koploper Brakkenstein vooral aanwezig als aangever. © Fons Sluiter

DVOL stunt met zege op koploper Brakkenstein en wint na twee maanden (!) weer

LENT - DVOL stuntte zondagmiddag met een overwinning op de koploper in de derde klasse D Brakkenstein: 3-1. De laatste zege van de Lentenaren dateerde van 6 oktober maar uitgerekend tegen het sterke Brakkenstein ging DVOL er met de drie punten vandoor.

Daar zag het bij rust bepaald niet naar uit. Met name in de eerste twintig minuten werd DVOL volledig overlopen door de Nijmegenaren, die drie keer scoorden waarvan er echter maar één telde. Erik Bruijsten mocht in de twaalfde minuut geheel vrijstaand aanleggen voor 0-1. Daarna scoorden ook Jordi Derks en Bram van ‘t Hullenaar voor Brakkenstein maar beide treffers werden terecht geannuleerd wegens buitenspel. Daar stelde DVOL alleen een grote kans van spits Luuk Geerlings tegenover. De aanvalsleider van de thuisploeg stuitte echter op de Nijmeegse doelman.

Na rust stond er een veel scherper DVOL op het veld. Stijn de Laat kreeg al snel een grote kans maar het zou tot de 65e minuut duren voor de verdiende gelijkmaker viel. Jens Arnouts, koud twee minuten in het veld, combineerde met Geerlings en schoot de bal vervolgens hard en zuiver in de verre hoek (1-1). Amper vijf minuten later scoorde Arnouts ook 2-1, door een snel genomen corner van Marco Wientjes kunstig met buitenkant rechts in de korte hoek te tikken.

Met de buitengewoon kolderieke 3-1 een kwartier voor tijd was de wedstrijd gespeeld: Brakkenstein-verdediger Freek Adolfs wilde met buitenkant rechts een voorzet van DVOL-middenvelder Luuk Geerlings aannemen, maar in plaats daarvan tikte hij de bal zomaar het doel in. Door de zege kwam er voor DVOL een einde aan een serie van zes wedstrijden zonder zege.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal