Volledig scherm
© Thinkstock

Eendracht ontspoort bij OSC; rode kaarten, kapotte spiegels en schop tegen het hoofd

OOSTERHOUT - Het duel tussen OSC en Eendracht (zondag 4F) werd zondag kort na de hervatting gestaakt door arbiter Soeter. De leidsman vond het niet verantwoord om verder te spelen, vanwege het explosieve sfeertje in Oosterhout. Soeter sprak later over bedreigingen door de gasten.

Voorafgaand aan het staken had Soeter al gekozen voor een afkoelingsperiode van tien minuten. Op het moment van staken stond het 1-0 voor OSC door een treffer van Andy Berendsen. De Arnhemmers stonden nog maar met negen man op het veld. Sander Kok kreeg twee keer geel (commentaar en cynisch klappen) en Reamon Vermeulen direct rood. 

Vermeulen schopte volgens de arbiter de op de grond liggende Andy Berendsen tegen het hoofd. Berendsen hield geen zware blessure over aan de trap. ,,Maar dit hoort niet op een voetbalveld thuis”, aldus OSC-trainer Manfred van den Broek.

In de kleedkamer koelde Vermeulen ook nog eens zijn woede op de spiegels en werd het bestuur van Eendracht uitgescholden.

Geen weet van bedreigingen

,,Een vervelende middag. We waren met Eendracht op de goede weg en dan krijg je dit”, sprak een aangeslagen oefenmeester Marcel Gerrist, die stelde dat het gros van zijn spelers zich wel gedroeg en geen weet had van bedreigingen aan het adres van de arbiter. De oefenmeester rekent op sancties vanuit het bestuur. ,,We gaan nog in overleg, maar dit kan niet.” 

Voorzitter Henk Kamerbeek van Eendracht was niet bereikbaar voor een reactie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen