Eerste punten voor SC Valburg na verhitte slotfase bij Elistha

ELST - De eerste punten in de vierde klasse B zijn binnen voor SC Valburg. De ploeg van trainer Bert Willemsen pakte zaterdagmiddag in een verhitte slotfase een 2-3 zege bij buurman Elistha. Na de 2-2 van de thuisploeg uit een penalty in de laatste minuut, stond na het laatste fluitsignaal toch Valburg met de handen in de lucht: invaller Boy van Kleef knalde in de slotseconde de winnende binnen.

In de eerste helft stonden de nog geen vijf kilometer meegereisde supporters van Valburg en die van Elistha 45 minuten lang naar niks te kijken. Buiten twee aardige vrije trappen van Valburg-speler Joost Jansen - op lat en paal - gebeurde er werkelijk niets noemenswaardigs in de matte derby.

Dat veranderde in de tweede helft, twintig minuten voor het einde: toen gingen alle remmen los. Eerst leidde de eerste geslaagde aanval van de wedstrijd tot de 1-0 voor Elistha (doelpunt Angelo Maatita) en een minuut later was het alweer 1-1. Valburg-verdediger Daan Jansen kopte de gelijkmaker binnen uit een corner, om datzelfde trucje krap zes minuten later doodleuk te herhalen: 1-2.

Buitenkansje

Elistha ging daarna op zoek naar de 2-2 en maakte die vanaf de penaltystip. Jeroen Willemsen van Valburg kreeg de bal op de eigen doellijn tegen de hand en Elistha-aanvoerder Rowan Leenders wist wel raad met met buitenkansje. Hij kreeg daarna prompt geel voor provocerend juichen richting invalkeeper Wilfred Janssen die door Valburg-trainer Willemsen pal vóór de penalty tevergeefs werd ingebracht om de strafschop te stoppen.

Net toen de thuisploeg dacht een punt over te houden aan de derby, was daar invaller Van Kleef die vogelvrij 2-3 kon maken, en daarmee Valburg terecht de eerste drie punten van het seizoen bezorgde.

Amateurvoetbal