Elistha slaat slag in tweede helft, SC Valburg gaat in slotfase onderuit

Overzicht 4BELST/VALBURG – Elistha keek zaterdag in de vierde klasse B tegen Kesteren bij rust tegen een 1-2 achterstand aan, maar won na een betere tweede helft alsnog met 4-2. Met SC Valburg wil het nog niet echt vlotten. De formatie van trainer Bert Willemsen verloor tegen Echteld met 0-2.

Volledig scherm
Archiefbeeld uit het duel Elistha-SC Valburg. De Elstenaren wonnen zaterdag van Kesteren, SC Valburg verloor van Echteld. © Gerard Burgers

,,Voor rust was het matig”, zei Elistha-trainer Johan Hendriks over de wedstrijd tegen Kesteren. Jesse Cluitmans zette Elistha snel op een 1-0 voorsprong. ,,We speelden teveel breed en terug”, mopperde Hendriks. Kesteren kwam voor rust op 1-2.

Na de pauze speelde Elistha stukken beter. ,,We durfden meer te voetballen”, zei Hendriks. De dadendrang werd omgezet in doelpunten van Rowan Leenders, Carlito Wacki en Michael Melsalsail: 4-2.

Genadeloos

Voor SC Valburg was het zaterdag alweer de zevende nederlaag van het seizoen. De eerste helft tegen Echteld werd nog afgesloten met een 0-0 stand.

In de slotfase van het duel sloeg Echteld genadeloos toe. In de laatste acht minuten bezorgden Ruben Rensen en Antonio Vissers Echteld de niet meer verwachte 0-2 zege.

,,We hadden meer verdiend”, zei Valburg-trainer Bert Willemsen. ,,We speelden een uitstekende eerste helft. We hebben de kansen niet benut.”

Amateurvoetbal