Volledig scherm
PREMIUM
Treurnis bij Spero, winnaar WAVV troost en gaat verder richting eerste klasse. © Erik van 't Hullenaar

En weer schiet Spero op het beslissende moment mis

ELST – Spero speelt ook het komende seizoen in de tweede klasse. De nacompetitie om een plaatsje in de eerste eindigde voor de Elster club thuis tegen (nog) eersteklasser WAVV. De uitslag van 0-1 was niet onterecht, maar zorgde toch voor zure gezichten bij Spero.

Quote

Een penalty hoort er gewoon in. Helaas kon ik hem niet zelf nemen. Ik denk dat ik voor een panenka had gekozen.

Gerrit-Jan Barten, Spero

Voor trainer Gerrit-Jan Barten was het zijn laatste wedstrijd in Elster dienst. Hij vertrekt naar Angeren en hij baalde stevig: ,,Het had niet gehoeven. Ik zeg niet dat we hadden verdiend te winnen, daarvoor speelden we te nerveus en onrustig, maar we kregen wel dé kans om de wedstrijd te kantelen. Een penalty hoort er gewoon in. Helaas kon ik hem niet zelf nemen. Ik denk dat ik voor een panenka had gekozen.”

Barten doelt uiteraard op het moment een kwartier voor het einde. De bal ging op de stip, omdat Ruben Rip een schot met twee handen over het doel tikte, zo’n beetje de eerste kans van Spero. Uiteraard kreeg Rip rood. Maar keeper Jari van de Peppel koos de goede hoek en stopte de penalty van Michael van Swaaij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1446 stemmen