Volledig scherm
Joost Akkerman (rechts) scoorde tegen Quick 1888 het winnende doelpunt voor Excelsior Zetten. Links aanvaller Thijs Eijkhout van de Nijmegenaren. © David van Haren

Excelsior wint gestaakte wedstrijd bij Quick 1888 alsnog

NIJMEGEN - Excelsior Zetten heeft dinsdagavond de kans op het kampioenschap in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal intact gehouden. De Zettenaren bogen in het restant van de eerder gestaakte wedstrijd bij Quick 1888 een 1-0 achterstand om in een overwinning: 1-2.

De vreemde situatie is dat Excelsior gezien de ranglijst op de officiële KNVB-site de titel al binnen zou hebben. De ploeg uit Zetten zou met zeven punten voorsprong op concurrent JVC Cuijk en twee duels te gaan, niet meer in te halen zijn.

Excelsior kreeg onlangs evenals Quick 1888 echter vier punten mindering van de voetbalbond - als straf voor de vechtpartij die leidde tot het staken van de wedstrijd - en is nog in afwachting van de uitspraak in het beroep dat de club daartegen aantekende.

Uitspraak

Indien er alsnog een streep gaat door de puntenstraf - de uitspraak wordt nog deze week verwacht - mag Excelsior het kampioenschap gaan vieren. Wordt de straf verminderd (bijvoorbeeld twee punten aftrek), kan Excelsior komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen VCA de titel grijpen.

Blijven de vier punten in mindering gehandhaafd, dan staan Excelsior en JVC Cuijk in verliespunten gelijk en gaat bij een gelijke eindstand van de competitie het doelsaldo de doorslag geven. Dat is momenteel in het voordeel van JVC (+54 om +48).

Twee goals

In het restant van 73 minuten maakte Max Lemmens nog voor de pauze de gelijkmaker voor Excelsior (1-1). Vijf minuten voor tijd scoorde Joost Akkerman de winnende treffer: 1-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal