Excelsior Zetten speelt slechts één helft goed

ZELHEM – Excelsior Zetten speelde zaterdag in de derde klasse A een uitstekende eerste helft tegen Zelos, maar verloor na een 0-0 ruststand met 4-0.

Volledig scherm
Pepijn Mantel van Excelsior Zetten komt net niet bij de bal (archieffoto). © Fons Sluiter

Trainer Marcel Nijenhuis was tevreden over het spel voor de pauze. “Dit was de beste helft van dit seizoen. Op dit slechte veld kozen we voor de snelle bal op de spitsen. Goed opbouwen was niet mogelijk.”

Ervaring

De Zettense ploeg had weer de beschikking over de gebroeders Saleh en Arnout Lemmers. ,,Dat betekende weer meer ervaring in de ploeg. Dat was duidelijk aan ons spel te merken”, zei Nijenhuis.

Titelkandidaat Zelos werd goed onder druk gezet en de twee Zettense spitsen werden goed ondersteund door het middenveld, waardoor Zelos geen scoringskansen kreeg. ,,Wij kregen zelf echter ook geen mogelijkheden”, erkende Nijenhuis.

Gestopt

Na rust kwam Excelsior op achterstand. Een toegekende strafschop werd door doelman Jesse van Cleef gestopt, maar de terugspringende bal werd alsnog binnen geschoten: 1-0. Excelsior moest in het verloop nog drie tegentreffers verwerken: 4-0.

Met de goede eerste helft kijkt Nijenhuis met vertrouwen uit naar het kelderduel tegen Redichem. ,,Dan moeten we toeslaan.”

Amateurvoetbal