Nick Stienstra in zijn eerdere RKHVV-periode.
Volledig scherm
Nick Stienstra in zijn eerdere RKHVV-periode. © ROLF HENSEL

FC Lienden verhuurt Nick Stienstra aan oude club RKHVV

HUISSEN - Nick Stienstra (21) verruilt tweede divisionist FC Lienden per direct op huurbasis voor hoofdklasser RKHVV.  De oud-speler van de Huissenaren staat 2 januari al weer op het trainingsveld op de Blauwenburcht.

De KNVB moet de overstap nog wel goedkeuren.

Stienstra heeft zich min of meer ‘vrijgekocht’ bij FC Lienden, waar de Huissenaar tot de zomer onder contract staat. Hij ziet voor de rest van het seizoen af van zijn vergoeding.

,,Bij RKHVV zal ik worden beloond naar prestatie. Hoe en wat kan ik niet zeggen." Gaat Stienstra in de zomer van 2018 wel weer terug naar de semiprofessionals in de Neder-Betuwe? ,,Mijn contract loopt tot midden volgend jaar, de club heeft gezegd me te blijven volgen. Maar ik weet zelf nog niet wat ik volgend jaar zomer zou willen." 

Afgezien van twee jaar bij de Vitesse Academie, voetbalde Stienstra zijn hele leven voor ‘de blauwen’ uit Huissen. Afgelopen zomer maakte de middenvelder de promotie naar FC Lienden van trainer Hans Kraay jr, die echter nauwelijks gebruik maakt van de aankoop. Hij viel slechts één keer in en dat was maar vijf minuten.

 ,,Ik had me er iets anders van voorgesteld, ja. Al had ik ook wel een beetje pech. Door vakantie, miste ik een groot deel van de voorbereiding. En de eerste wedstrijd van het seizoen was ik geschorst. Maar de basis stond al."

Stienstra hoopt RKHVV, verwikkeld in een gevecht tegen degradatie, uit de brand te kunnen helpen. ,,Op 21 januari is de eerste competitiewedstrijd. Heerlijk om weer te kunnen voetballen. Alle hoop bij RKHVV op mij gevestigd? Nou, dat is iets teveel van het goede.’’

Lees het hele verhaal zaterdag in de Betuwse editie van De Gelderlander of op onze e-paper

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal