Volledig scherm
Spelers van HAVO vieren een doelpunt, eerder dit seizoen. © Fons Sluiter

‘Haalderens kwartiertje’ volstaat voor HAVO, DVOL-trainer boos op speler die zich verslaapt

HAALDEREN/LENT - HAVO (3D) won in Gennep met 3-0 bij hekkensluiter Vitesse’08. De ploeg van trainer Fred Razing scoorde in de tweede helft binnen vijftien minuten drie keer.

,,Geen Haags kwartiertje maar een Haalderens kwartiertje”, sprak Razing tevreden over de bewuste fase na rust. ,,Toen waren we wél wakker en lieten we de bal snel rondgaan.”

In de eerste helft was daar geen sprake van, vond Razing. ,,We wisten dat zij met negen man achter de bal zouden gaan staan. Dan moet je sneller scoren om wat ruimte te krijgen.”

Aanvoerder Rob Derksen zette HAVO na een uur eindelijk op voorsprong, daarna deden Gijs Gertsen en Thijs Barten (uit een vrije trap) in korte tijd de rest: 3-0.

Quote

Ik weet dat dit derdeklas­se­voet­bal is en geen eredivisie. Maar op tijd komen is toch wel het minste wat je van een speler mag eisen.

Michael Brussen, DVOL

DVOL leed in dezelfde klasse in Nijmegen een 2-1 nederlaag bij Trekvogels. Trainer Michael Brussen was na afloop vooral boos op zijn speler Ynze Peters. Die meldde ruimschoots na het middaguur telefonisch dat hij zich had verslapen. ,,Ongelooflijk, dit heb ik nog nooit meegemaakt”, foeterde Brussen. ,,Ynze zou in de basis staan, nu moesten we alles omgooien. Ik weet dat dit derdeklassevoetbal is en geen eredivisie. Maar op tijd komen is toch wel het minste wat je van een speler mag eisen. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd.”

Milan Gardien zorgde met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker nadat DVOL op achterstand kwam. De 2-1 kwam de ploeg daarna niet meer te boven.

Amateurvoetbal