Beeld uit de Betuwse derby DVOL - HAVO.
Volledig scherm
Beeld uit de Betuwse derby DVOL - HAVO. © David van Haren

HAVO in Lent weer te sterk voor DVOL, RKSV Driel wint vijfde thuisduel op rij

LENT - HAVO won zondagmiddag de Betuwse derby in 3D verdiend met 0-2 bij DVOL. Een vrije trap van Thijs Barten (0-1) was al in de tweede minuut de opmaat naar wéér een derbyteleurstelling van DVOL tegen HAVO. Al bijna tien jaar heeft de Lentse ploeg op eigen veld niet meer gewonnen van de rivaal uit Haalderen en ook zondag zat het er geen moment in.

Zeker toen direct na rust HAVO-middenvelder Lex Doeleman met een listig kopballetje voor 0-2 zorgde. In het seizoen 2011/12 won DVOL voor het laatst op eigen veld van HAVO (4-2).

RKSV Driel maakt in de westelijke derde klasse D van het eigen sportpark langzaam maar zeker een onneembare vesting. De ploeg van trainder Adrie van Roosmalen boekte tegen VVZA uit Amersfoort alweer de vijfde overwinning op rij: 4-2. Een combinatie van tegenwind en slecht uitverdedigen leidde tot de 0-1 maar via jongeling Julian Frederiks was het snel 1-1. Daarna scoorde Wesley Vree (2-1) en werd het 2-2 uit een strafschop. Na rust brachten Sidar Özcelik en opnieuw Vree Driel de winst.

Amateurvoetbal