HAVO laat vierdeklasser Loenermark in leven en krijgt deksel op de neus

LOENEN - Aan het bekeravontuur van HAVO is een pijnlijk einde gekomen. De ploeg van trainer Fred Razing ging zondag na penalty’s onderuit bij Loenermark, de nummer vier van de vierde klasse F.

Derdeklasser HAVO kwam in Loenen nog wel terug van een late 1-0 achterstand via een treffer van Jeff Derksen (1-1), maar kon daarna niet doordrukken. ,,Een gezapig potje tegen een redelijke tegenstander”, vatte trainer Razing de slechte dag kort samen.

Volledig scherm
Gijs Gertsen, hier voor HAVO (geel) in actie tegen DVOL, was een van de pechvogels in de strafschoppenserie tegen Loenermark. © Fons Sluiter

HAVO was in de aansluitende penaltyserie nog wel dicht bij de winst: Joey Alofs mocht aanleggen voor de vijfde en winnende penalty, maar miste waardoor Loenermark in leven bleef. De thuisclub scoorde de zesde strafschop, waarna ook Gijs Gertsen miste voor HAVO.

Door de uitschakeling van HAVO (en afgelopen donderdag ook RKHVV) is Sportclub Bemmel de enige Betuwse vertegenwoordiger in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. Er zijn nog 77 clubs in de strijd.

Amateurvoetbal