Volledig scherm
De Bataven verloor met 4-1 van ADO'20. Archieffoto © Marc Pluim

Het zit De Bataven ook niet mee


GENDT - In wat de afscheidswedstrijd van de afgelopen vrijdag overleden oud-voorzitter Piet Janssen genoemd zou kunnen worden, heeft De Bataven een nieuwe zeperd opgelopen.

De koploper van de hoofdklasse A, ADO '20, was een uur lang geen haar beter, maar won mede dankzij een scheidsrechterlijke flater toch dik met 1-4.
Voor de nog puntloze Gendtenaren dreigt nu een donker scenario. Hoe langer het eerste punt uitblijft, hoe moeilijker het wordt.

Na een moeizaam begin en een ongelukkige tegengoal van Rick Neele, rechtte De Bataven zich op. De gelijkmaker van Evert Palm was meer dan verdiend.

De tweede helft begon zonder hoogtepunten, maar na 18 minuten was het wel 1-3. Eerst scoorde Jesper de Vré, nadat hij de bal met zijn hand had meegenomen, vervolgens Neele weer uit een counter. Dit doelpunt was al beslissend. De 1-4 van Cani Yilmaz maakte het alleen maar nog wat zuurder.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal