Volledig scherm
Vreugde bij de spelers van GVA, de eerste periodetitel is binnen. GVA-CHRC © Fons Sluiter

Historische periodetitel voor GVA

DOORNENBURG - GVA heeft op eigen veld met een 6-2 zege op CHRC de eersteperiodetitel binnengehaald. Daarmee voltooide de ploeg van trainer Johan Scholten een perfecte reeks van acht overwinningen, ruimschoots voldoende voor de periodetitel in 4D. Het was de eerste keer in het 79-jarig bestaan van de club dat in een reguliere periode op eigen kracht de titel won.

,,In 2016 pakten we de periode na een beslissingsduel tegen HAVO”, herinnerde aanvoerder Danny Milder (32) van GVA zich; op eigen kracht, maar búiten de periode om. Daarbij was GVA de afgelopen jaren ook wel eens vervangend periodekampioen. ,,Dat was drie jaar geleden de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. Overal waar je keek stonden mensen. Maar deze was vandaag toch ook wel heel bijzonder. We hebben geschiedenis geschreven.”

Na een uiterst nerveus begin zette Tom te Boekhorst GVA binnen 17 minuten toch op 2-0. Dada Pina Mendes deed wat terug (2-1) waarna Robin Swaters en Ad Drost (uit een penalty) de ruststand op 4-1 bepaalden. Na rust zat GVA met de gedachten kennelijk al bij het titelfeest want goed gevoetbald werd er niet meer. Desondanks scoorde invaller Sieb Vermaas 5-1 en voltooide Te Boekhorst zijn hattrick voor 6-1. Het mooiste doelpunt van de middag kwam echter van een CHRC’er: Dada Pina Mendes trapte de bal met een prachtige omhaal in de kruising: 6-2. 

Opstelling GVA: Gerichausen; Drost, Milder, Brom (22. Zweers), Van Kol; Pere (85. Tom van der Welk), Stan van der Welk, Bombach, Derksen (63. Vermaas); Swaters, Te Boekhorst. 

Amateurvoetbal