Jonge Kracht happy naar de kermis, GVA’er als een speer naar huis

overzicht 4DDe Betuwse clubs zijn uitstekend van start gegaan in de vierde klasse D. Jonge Kracht, GVA en Angeren wonnen alledrie zonder een tegengoal te incasseren.

Zaterdagavond al maakte Jonge Kracht er vier tegen het zwakke sv Loil. De mannen van trainer René Knuiman konden zo een dag later goedgemutst naar de Huissense kermis. ,,Hét voordeel van al op zaterdag spelen”, wist Knuiman, die zelf de vrije zondag doorbracht bij Giesbeek-SC Westervoort, twee toekomstige tegenstanders. ,,Tegen Loil speelden we een beetje een gezapige wedstrijd, al draaide het zo nu en dan lekker.”

Max Roelofs scoorde twee keer, Rik Peters (uit een penalty) en een eigen doelpunt deden de rest.

Ook GVA won met 4-0, op bezoek bij Loo. ,,Een goede overwinning tegen een niet al te beste ploeg”, vatte Johan Scholten de dag samen. ,,Maar ja, zij hebben er ook elf dus je weet het maar nooit. Gelukkig waren we vanaf het begin de betere ploeg.” De GVA-trainer zag Robin Swaters, maker van de 4-0, zich na de wedstrijd linea recta naar huis haasten. ,,Robin staat al een week op het punt vader te worden, die ging dus als een speer terug naar zijn vrouw.”

Bos Bombach (twee) en Ad Drost maakten de andere GVA-goals.

Angeren stelde zich bij de 0-1 zege bij CHRC té mak op naar de zin van trainer Gerrit-Jan Barten. ,,We hebben veel jonge gasten en die waren snel geïntimideerd door het stevige spel van CHRC. Zíj lopen als het moet dwars door je heen terwijl wij op een paar meter afstand blijven staan. Dat moeten we nog leren.”

Tim Brandts scoorde na rust de enige treffer van het duel. Daarna sleepte Angeren de zege na een rode kaart voor de thuisploeg tegen tien CHRC’ers keurig binnen.

Beeld uit de bekerwedstrijd tussen RKSV Driel en Jonge Kracht.
Volledig scherm
Beeld uit de bekerwedstrijd tussen RKSV Driel en Jonge Kracht. © Fons Sluiter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal