Jonge Kracht knokt zich tegen stug Groessen terug

Huissen- Vierdeklasser Jonge Kracht is op eigen veld tegen de eerste verliespunten van het seizoen aangelopen. ‘De Roden’ repareerden in de tweede helft een 2-0 achterstand, maar daar bleef het bij: 2-2.

Op een warme oktoberdag, wat resulteerde in een goed gevuld sportpark, begon Jonge Kracht sterk. Fanatiek doorjagen leverde grote kansen op, onder andere voor spits Abdullah Sprenkel, maar de thuisploeg was ongelukkig in de afwerking.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam het dominerende Jonge Kracht nauwelijks meer door de groene Groessense muur. De treffer van Groessen-spits Rick Maatman vlak voor rust (schot uit de draai) leidde derhalve tot een onverdiende ruststand: 0-1.

Vlak na rust vergrootte de attent op een voorzet reagerende Maatman de problemen van Jonge Kracht: 0-2. Wat volgde was een rommelige, maar boeiende tweede helft, met veel strijd, commotie en kansen over en weer. De Huissenaren knokten zich knap terug in de wedstrijd en werden beloond voor de nimmer aflatende drang naar voren.

Quote

Dit voelt als verlies

Fatih Sprenkel, Jonge Kracht

Fatih Sprenkel schoot een na een Groessense handsbal toegekende strafschop strak binnen. Invaller Tim Oude Nijhuis kopte snel daarna de gelijkmaker binnen. Ondanks dat Jonge Kracht in de laatste minuten meermaals dichtbij een winnende treffer was, bleef de 2-2 op het scorebord gehandhaafd.

,,Dit voelt als verlies”, treurde Fatih Sprenkel direct na afloop. ,,We spelen dit seizoen 4-3-3. Dominant, dat gaat goed. Ook vandaag. Alleen hebben we in de afwerking gefaald.” Om vervolgens positief te besluiten: ,,Jammer, maar met dit team komt het goed.”

Jonge Kracht-trainer René Knuiman was milder in zijn oordeel over het eindresultaat. ,,Uiteindelijk is een punt niet slecht. Twintig minuten voor tijd stonden we 2-0 achter. Dan mag je blij zijn met een gelijkspel. Omdat wij steeds meer risico namen, kregen zij in de tweede helft ook grote kansen.”

Over het spel van zijn ploeg liet Knuiman zich zuiniger uit. ,,Nadat we in het eerste kwartier drie grote kansen misten, ontbrak het daarna aan finesse om nieuwe kansen te creëren. Het resultaat is mager, maar er zit nog rek in. We spelen met veel jeugd. Fysiek leggen we het soms af. Bovendien is de speelwijze nieuw. Tel je dat bij elkaar op, dan kom je tot de conclusie dat wij nog volop progressie gaan maken.”

Volledig scherm
© Fons Sluiter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen