Volledig scherm
Duel tussen RikPeters en Ad Drost. GVA tegen Jonge Kracht. © Fons Sluiter

Jonge Kracht speelt gelijk maar is blij met GVA

HUISSEN – Coach Johan Scholten van Jonge Kracht was dit weekend blij met GVA. Dat versloeg twee toppers in 4D, waardoor Jonge Kracht uitliep ondanks de 1-1 bij HC ‘03.

Na een kwartier zag Abdulla Sprenkel rood. Bij een opstootje werd iets tegen hem geroepen. De spits reageerde met een slaande beweging en mocht vertrekken.

In ondertal was Jonge Kracht gelijkwaardig aan HC ‘03. Dat kwam op voorsprong via een kopgoal van Cas Evers. Vlak voor rust scoorde Gijs Thuis in de rebound na een bal tegen de paal van Max Roelofs.

GVA pakte maandag ook de nummer 2 in 4D, Westervoort, met 4-2. Westervoort kreeg de eerste kans, Ted Gerichausen redde. Hierna scoorde Tom te Boekhorst tweemaal, met een kopbal uit een voorzet van Rob Witjes, en een intikker na een perfecte pass van Tom van der Welk, die later zijn 5de gele kaart opliep. Bas Bombach kopte 3-0. 

Na rust was het weer even minder. Voor Westervoort scoorde Joey van Zanten tweemaal (eenmaal met een omstreden penalty) maar Te Boekhorst ook nog eenmaal. ,,Schitterend: 6 punten in 1 weekend”, zei coach Patrick Kleinveld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal