Volledig scherm
© DG

Jonge Kracht voelt zich bestolenHUISSEN - Koploper Jonge Kracht verloor zondag thuis met 1-2 van DVOL in 4F. De Huissenaren voelden zich bestolen door scheidsrechter Rutten, die in blessuretijd Luke Roelofs een penalty tweemaal over liet nemen. De derde pingel werd gemist door de aanvaller.

"Vorige week ontnemen ze ons onze spits, vandaag ontnemen ze ons een punt", aldus de woedende Barry Heijse. De coach van Jonge Kracht liep zelf kort voor tijd tegen een rode kaart aan wegens commentaar.

De 1-2 zege voor DVOL was niet eens tegen de verhoudingen in, maar dat de twee rake strafschoppen aan het eind werden afgekeurd was bijzonder zuur voor Jonge Kracht. De reden zou zijn dat tweemaal medespelers te vroeg zouden zijn ingelopen.
Mike Wouters bracht DVOL op slag van rust op een 0-1 voorsprong. Abdulla Sprenkel maakte in de 54e minuut gelijk, maar een minuut later lag de bal op de stip bij Jonge Kracht wegens hands. Menno Niesten zorgde met een fraaie, hoge 'Panenka' voor het doelpunt dat beslissend bleek. Ook Fatih Sprenkel zag rood wegens natrappen na een overtreding van DVOL'er Lorenzo Kokke.

Amateurvoetbal