Volledig scherm
PREMIUM
Karen Tevonyan uit Armenië woont in Bemmel, bakt pitabroodjes in Wijchen en voetbalt in Haalderen. ,,De mensen bij HAVO zijn zó goed voor mij.” © David van Haren

Karen Tevonyan, in de jeugdselectie nog 'slapie' van wereldtopper Henrikh Mkhitaryan, geniet bij HAVO

Karen Tevonyan en Henrikh Mkhitaryan waren dé grote beloften van Armenië. De laatste is een 'wereldvoetballer' geworden, de eerste vindt zijn geluk bij HAVO in Haalderen.

Karen Tevonyan bewandelt een wonderlijk pad. De 28-jarige Armeniër was als jeugdspeler bestemd voor het profvoetbal; in de nationale jeugdselecties waren hij en Henrikh Mkhitaryan dé blikvangers van zijn generatie. Dik tien jaar later heeft Mkhitaryan de topclubs Borussia Dortmund, Manchester United en Arsenal achter zijn naam en is hij verhuurd aan AS Roma. Karen Tevonyan voetbalt bij HAVO, derdeklasser uit Haalderen.

Maar de beleefde Armeniër kan niet gelukkiger zijn in de eerste weken bij zijn nieuwe club. ,,De mensen bij HAVO zijn zó goed voor me. Trainer Fred (Razing, BvZ), de meneer die altijd in de kantine staat, alle spelers", vertelt Tevonyan in de kantine van pitabroodjesbakkerij Caïro, waar hij productieteamleider is. Hij zoekt de juiste woorden in het Nederlands om zijn gevoel te uiten. ,,Ik kan bij HAVO net zo doen als ik thuis doe. Ja, dat is het.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal