Volledig scherm
PREMIUM
Rene Knuiman, trainer van Jonge Kracht, in gesprek met zijn assistent-traineer Ellis Orgenia. © Fons Sluiter

‘Kind van de club’ René Knuiman is terug als trainer - en een soort vader - van Jonge Kracht

HUISSEN/NIJMEGEN René Knuiman (50) is de nieuwe trainer van Jonge Kracht. Na omzwervingen als hoofdtrainer in de regio Zutphen kwam het kind van de club deze zomer thuis in Huissen. Begonnen als 6-jarige droeg hij bijna dertig jaar een shirt of trainingspak van Jonge Kracht. De innige relatie werd gisteren weer opgepakt met een 2-1 bekernederlaag bij Trekvogels.

Voor beeldanalyses van zijn ploeg kan Knuiman altijd aankloppen bij de vader van Abdulla en Fatih Sprenkel. Langs de lijn in Nijmegen bij Trekvogels was vader Sprenkel negentig minuten lang druk in de weer met zijn telefoon om de acties van zijn zoons Abdulla en Fatih te filmen. En tevens niet te beroerd om de scheidsrechter van dienst in prachtig ‘NederTurks’ van opbouwend advies te voorzien als daar volgens hem aanleiding toe was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal