Volledig scherm
PREMIUM
Niels Kleijn viert zijn doelpunt tegen MASV. © Fons Sluiter

Kleine Kleijn ziet papa beslissend zijn voor Spero

Met Niels Kleijn kun je in de kroeg een prima avond hebben. Dat gevoel bekruipt je al na twee zinnen uit de mond van de 25-jarige voetballer van Spero. De sfeer zit er na de zege op MASV uit Arnhem dan ook goed in bij Kleijn. Amper twee minuten na zijn invalbeurt kort na rust knalde hij Spero in veilige haven: 2-0.

Quote

Als ik er volgende week niet in sta, stop ik ermee.

Niels Kleijn, Spero
Volledig scherm
Invaller Niels Kleijn bewijst zijn waarde. © Fons Sluiter

,,Dit is dé manier om me te laten zien”, vond hij. ,,Het verbaasde me dat ik weer niet in de basis stond nadat ik vorige week, ook als invaller, scoorde tegen Vorden. Als ik er volgende week niet in sta, stop ik ermee.”

Hij lacht erbij maar Kleijn lijkt er toe in staat. De Elstse levensgenieter zag de afgelopen weken vanaf de bank zijn ploeggenoten ploeteren in de eerste drie competitieduels die - dankzij de 1-1 van Kleijn tegen Vorden - één schamel puntje opleverden. ,,Alles bij elkaar heb ik dit seizoen nog geen anderhalve wedstrijd gespeeld. Het is mijn achtste seizoen hier in het eerste elftal en in het begin heb ik wel veel in de basis gestaan. Je gunt het je ploeggenoten ook wel maar jezelf altijd wel meer.”

In zijn analyse spaart hij zichzelf niet. ,,Ik was wel echt te zwaar. Aan de mentaliteit, inzet en discipline heeft het bij mij echt nog wel eens geschort. Maar nu ben ik in twee maanden negen kilo kwijtgeraakt. Ik voel me goed.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen