Volledig scherm
Luuk Geerlings van DVOL wint in de stromende regen een kopduel met Jeff Derksen van HAVO. © Fons Sluiter

Machtige Doeleman beslist Betuwse derby HAVO-DVOL

HAALDEREN - Lex Doeleman was zondagmiddag de grote man voor HAVO in de derby tegen DVOL. De Haalderense middenvelder bezorgde met twee doelpunten van afstand HAVO de zege in de derde klasse D. De ene was prachtig, de andere draaide gelukkig binnen: 2-0.

Lange tijd ging het gelijk op in het zeiknatte Haalderen, tot de 33ste minuut. Tot Doeleman besloot een afgeslagen bal maar eens op z’n gemakje goed te leggen om hem vervolgens kiezelhard binnen te schieten van ruim buiten de zestienmeter. De hand van DVOL-doelman Justin Ingelse ging nog richting de bal maar kon onmogelijk op tijd zijn om iets uit te kunnen richten.

Na de pauze ging de ploeg uit Lent met lange ballen op de sterke spits Luuk Geerlings op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg drie minuten voor het einde de beslissende 2-0 om de oren. De bal werd na een vrije trap van Doeleman met het hoofd gemist door invaller Vincent Alofs waardoor Ingelse op het verkeerde been stond en de bal uit het net kon halen.

Door de zege kwam HAVO in punten gelijk met DVOL. Beide Betuwse ploegen hebben 9 punten uit 5 duels en staan samen met Brakkenstein gedeeld tweede achter koploper Ewijk dat zijn eerste nederlaag leed.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen