Manfred van den Broek stopt als trainer van OSC. En als voetbaltrainer.
Volledig scherm
Manfred van den Broek stopt als trainer van OSC. En als voetbaltrainer. © Fons Sluiter Huissen

Manfred van den Broek stopt bij OSC en als voetbaltrainer

OOSTERHOUT – Manfred van den Broek heeft aangekondigd aan het eind van dit seizoen te stoppen bij OSC. ,,De kans is groot dat ik stop als trainer,” zegt de 50-jarige Angerenaar.

Van den Broek, die ook hoofdtrainer is geweest bij onder meer DVOL en SDOO, overweegt een einde aan zijn trainerscarrière te breien: ,,Als je trainer bent komt er tegenwoordig erg veel op je af. Het is meer dan alleen maar twee keer per week trainen en zondags een wedstrijd begeleiden.”

Zijn huidige werkgever, OSC, noemt hij ,,een fijne club”. Van den Broek, die in Oosterhout aan zijn tweede seizoen bezig is, heeft zijn besluit intern en aan de selectie kenbaar gemaakt. ,,Met de spelersgroep en de begeleiding heb ik een prima relatie en we hebben vorig jaar een fantastisch seizoen gedraaid, een beetje boven onze stand geleefd (OSC bracht het tot de nacompetitie in 4F, PB).”

,,Maar de club is in korte tijd erg groot geworden en mist een voetbalcultuur. Het is een heel mooie club met een prachtig complex, maar er zijn momenteel te weinig handen om diverse zaken in goede banen te leiden. Dat is natuurlijk bij veel voetbalclubs het geval. OSC zal de komende jaren vooral hard moeten werken aan voetbaltechnische zaken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal