Volledig scherm
PREMIUM
Max de Wijze (31) combineert wijn, koffie en voetbal bij De Bataven. Niet alledaags maar als telg van een ‘beroemde’ familie ook niet heel uitzonderlijk. © David van Haren

Max de Wijze, de voetballer met beroemde voorouders en een passie voor wijn en koffie: ‘Koffie is hot’

Max de Wijze (31), verdediger van De Bataven, mag zich een gezegend mens noemen. Hij verdeelt zijn tijd tussen wijn, koffie, zijn vriendin en voetbal. En van alle vier is hij een gepassioneerd liefhebber.

Dat De Wijze in deze gelukkige omstandigheden leeft, is niet zomaar een kwestie van geluk. Het gaat om het herkennen en vervolgens pakken van kansen. Misschien iets wat in zijn genen zit. Een aantal van zijn voorouders was zeer succesvol en heeft in het Nijmeegse naam gemaakt.

Overgrootvader O.C. Huisman, succesvol steenfabrikant, heeft een straat en een sporthal naar zich vernoemd gekregen. Grootvader Louis de Wijze was een bekende naam in de vleesindustrie en speelde als holocaustoverlevende een belangrijke rol bij de jaarlijkse herdenking van de Joodse oorlogsslachtoffers uit Nijmegen. Beiden waren ook nog voorzitter van sportvereniging Quick 1888.

Amateurvoetbal