Volledig scherm
Ole Romeny: ,,Ik vind het leuk ze dingen te leren." © BSR Agency

NEC’er Romeny en DVOL-trainer Brussen willen de lach bij kinderen op het voetbalveld brengen

In groep 8 stond Ole Romeny in 'tutortijd' al enthousiast de jongere kinderen op zijn basisschool te vermaken. Komend jaar werkt de 19-jarige spits van profclub NEC mee aan de Puur Voetbalacademie van DVOL-trainer Michael Brussen. Samen willen ze de lach op het voetbalveld brengen.

Romeny is een kind van de club. ,,Tot mijn tiende heb ik hier gevoetbald, toen ben ik naar NEC gegaan", vertelt de 19-jarige topscorer van de Nijmeegse eerstedivisionist. ,,Daarom vind ik het zo gaaf om hier de trainingen voor de voetbalacademie te ondersteunen. Ik vind het heel leuk om met kinderen bezig te zijn."

Op 7 februari beginnen de trainingen van de voetbalacademie, die losstaat van de club DVOL. Brussen, trainer van het eerste elftal dat uitkomt in de derde klasse, kan niet wachten. ,,Elke vrijdagmiddag zijn we er voor jongens en meisjes tussen de 6 en de 14 jaar oud. Het gaat om plezier maken. Kinderen moeten al zo veel. We hebben ervaren trainers, willen alles met bal doen gericht op techniek, lenigheid en wendbaarheid. Met plezier beter leren voetballen."

Techniektraining

Zoals Romeny dat zelf ook heeft gedaan. ,,Techniektraining heeft mij een betere voetballer gemaakt. Ik vond het ook altijd leuk, dat is het belangrijkste als je jong bent. Als ik hier kinderen zie voetballen, kan ik daar echt van genieten. Vind het ook leuk ze dingen te leren.”

Brussen: ,,Wij trainers leren kinderen zo veel áf, dat gaan we hier anders doen. Plezier wordt de basis; we willen de lach op het voetbalveld."

Meer info en inschrijven op puurvoetbalacademie.nl.

Amateurvoetbal