Volledig scherm
Robin Swaters maakte de enige goal tegen Groessen; goed voor de twaalfde zege op rij voor GVA. © BSR Agency

Nog steeds maximale score voor voetballers GVA; twaalfde zege op rij dankzij Swaters

DOORNENBURG - Ook in het nieuwe jaar is GVA niet te stoppen in de vierde klasse D. De ploeg van trainer Johan Scholten had het even heel moeilijk tegen nummer drie Groessen, maar stond na negentig minuten ‘gewoon’ weer met drie punten in de zak: 1-0. Het was zondagmiddag in Doornenburg de twaalfde zege op rij sinds de start van de competitie in september vorig jaar.

Groessen schoot als een komeet uit de startblokken en liet koploper GVA in de openingsfase een aantal keer goed schrikken. Binnen tien minuten creëerde de Liemerse club drie opgelegde kansen, maar Rick Maatman en Jarno Geurts vonden beiden GVA-keeper Ted Gerichhausen op hun weg. De 24-jarige doelman sleepte zijn ploeg er met een aantal katachtige reddingen doorheen in die fase.

Daarna kreeg de thuisploeg meer grip op het vlotte aanvalsspel van de gasten en waren er kansjes voor Tom te Boekhorst en Bas Bombach maar ook zij hadden het vizier niet op scherp. 

Pas in de tweede helft scoorde GVA en het was Robin Swaters die de trekker overhaalde. De aanvaller kapte naar binnen en verschalkte met links Groessen-keeper Joris Kuijpers. Vervolgens had GVA, met de grootste kans voor Floyd Pere die de bal er óp de doellijn op wonderbaarlijke wijze niet in kreeg, de score verder moeten uitbouwen. 

Groessen kwam er daarna niet meer aan te pas, waardoor GVA met een goed gevoel kan toeleven naar de derby van komende zondag tegen Jonge Kracht. De club uit Huissen staat tweede in 4D, op negen punten van GVA maar met een duel minder gespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal