Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van Excelsior Zetten vieren de winst in de nacompetitie: ook volgend jaar spelen de Zettenaren derde klasse. © Gerard Burgers

Ontlopen ‘houthakkerscompetitie’ voelt voor Excelsior als kampioenschap: ‘Wij zijn Zetten, wij zijn de beste!’

Een penalty met een (onterechte?) rode kaart. De strafschop die wordt gemist. Nog een rode kaart. Een hattrick. Veel -harde en onbestrafte- overtredingen. Quick 1888-Excelsior Zetten was niet goed, maar wel zeer enerverend. En door de 2-4 zege blijven de Zettenaren in de zaterdagse derde klasse.

Volledig scherm
Oosterhout, 8 juni 2019. Voetbal (naco): finale Quick 1888 - Excelsior Zetten . 202450. Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Het was vooraf al een beladen finale. Excelsior was als nummer 11 van zaterdag 3A tot nacompetitie voor lijfsbehoud veroordeeld en liep na een zwaar seizoen op het tandvlees. Door een nipte zege vorige week op Woezik (2-1) kreeg het zaterdag dé kans op klassebehoud. Quick werd tweede in 4A en haalde de finale voor een plek in de derde klasse door een moeizame winst op GVC: 3-2.

Dan speelden ook nog eens de onvriendelijkheden van het vorige seizoen tussen beide ploegen mee, met zelfs een vechtpartij en een staking. Zover kwam het deze keer niet, maar hard was het wel op het veld van OSC in Oosterhout. Zowel de Nijmegenaren (in de vertrouwde rood-zwart gestreepte shirts) als de Zettenaren (normaliter dezelfde outfit, nu in het wit) gingen er fel in. Van goed voetbal was meestal geen sprake. Maar er ontspon zich een strijd die constant spanning opleverde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1538 stemmen