Volledig scherm
Mark Derksen van OSC liep een tijdje moeizaam, maar lijkt verder te kunnen. © Dave Aalbers

OSC de gelukkige in degradatiekraker met Elistha (video)

OOSTERHOUT - OSC heeft in de vierde klasse F een zeer belangrijke overwinning geboekt in de degradatiekraker tegen Elistha. In de slotfase bezorgde Rody Bakker de formatie uit Oosterhout de broodnodige drie punten: 2-1.

Het was een duel zoals je dat van te voren kon verwachten tussen twee laagvliegers uit de vierde klasse. Het voetbal was lang niet altijd goed, maar beide ploegen legden veel passie en strijd op de mat. Bij OSC stond de 16-jarige Wout Hakvoort onder de lat, terwijl keeperstrainer Berry van de Biezen het Elstse doel verdedigde.

Lang leken beide doelmannen voor de rust de nul te houden, tot OSC’er Bakker de bal hard en laag in het doel schoot: 1-0. Even later kopte de boomlange centrumverdediger Roy Derksen namens Elistha de 1-1 tegen de touwen.

Na de pauze daalde het niveau aanzienlijk. Beide laagvliegers knokten voor elke meter, maar enige lijn in het spel was er niet meer te herkennen. Sylvano van den Brink had namens Elistha de winnende treffer op zijn schoen, maar hij faalde voor open doel. Het slotstuk was uiteindelijk voor het goudhaantje van de middag. Uit een corner kreeg Bakker de bal voor zijn voeten, hij twijfelde geen moment en schoot beheerst binnen.

Door deze overwinning komt OSC op evenveel punten als Elistha. OSC kan weer omhoog kijken en voor Elistha wordt het een flinke kluif om de negatieve reeks van zes nederlagen te doorbreken.

Volledig scherm
Elistha-aanvoerder Ferhat Halici neemt een vrije trap. © Dave Aalbers
Volledig scherm
16-jarige keeper OSC Wout Hakvoort © Dave Aalbers
Video: Dave Aalbers

Amateurvoetbal