Volledig scherm
© De Gelderlander

OSC overklast SC Millingen en gaat door in nacompetitie

OSC heeft helemaal de geest gekregen. In de eerste ronde van de nacompetitie legden de Oosterhouters (uit 4F) zondag derdeklasser SC Millingen hun wil op en wonnen uit met 4-1. De volgende tegenstander is GVA.

Coach Manfred van den Broek kon het nauwelijks geloven: ,,Millingen had 18 punten uit de laatste 9 wedstrijden in de derde klasse. Dat wordt een zware dobber, denk je dan. Maar wij legden hen 80 minuten lang onze wil op en waren heer en meester.”

De eerste 10 minuten zette de thuisploeg druk en had OSC het even moeilijk, maar daarna liep het als een trein. Na een half uur volgde er toch een tegenvaller toen Sam van der Velden uit een counter doel trof voor Millingen. Maar de Oosterhouters pikten het meteen weer op en 2 minuten voor rust tikte Twan Derksen na een vloeiende aanval de gelijkmaker binnen. Tien minuten na rust was de strijd al beslist. Eerst kwam OSC op 1-2 toen Millingen-verdediger Randy Vermeulen een voorzet in eigen goal kopte. Daarna volgden twee individuele acties van Ruben Jansen, twee assists, en twee goals van Richard Pol op bijna identieke wijze.

OSC bleef vooruit verdedigen en kansen creëren. Millingen uitte de frustratie met een stel grove overtredingen, maar de scheidsrechter trok geen kaarten. ,,Dat vond ik prima,” zei Van den Broek. ,,Dat had toch geen zin gehad.”

Het spel van OSC geeft Van den Broek vertrouwen voor de kraker tegen GVA volgende week: ,,GVA is boven ons geëindigd en zij zijn licht favoriet. Maar wij hebben nu 5 wedstrijden achter elkaar gewonnen, met goed voetbal en niet tegen de minsten. Als ik onze groep momenteel zie, lijkt niets onmogelijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen