Volledig scherm
© De Gelderlander

OSC stunt tegen kampioen, SV Angeren schiet nog een keer met scherp

overzicht 4FOSC draait geweldig in 4F aan de vooravond van de nacompetitie en versloeg gisteren kampioen Arnhemse Boys met 6-4.

Na een schitterende openingsgoal van Arnhemmer Wesley Mortier (een lobje vanaf 25 meter over de keeper) nam OSC de wedstrijd in handen. Ruben Jansen scoorde driemaal, ook Mike Krispijn, Thijs Gesthuizen (strafschop) en Mark Derksen troffen doel. Voor Boys scoorden nog Ricky Görtz (tweemaal) en Damon van Hoften. Germaine Lenting duwde Jaap Rikken en kreeg rood. Richard Pol, die stopt, kreeg een publiekswissel.

Klassegenoot SV Angeren pakte zondag op de valreep de 5e plaats met een eclatante 6-1 zege bij Veluwezoom. Bij rust was het nog 1-1, maar had Angeren had al kansen op meer gehad. Kort na de pauze scoorde Job Brandts snel uit een corner, en vlak daarna Maikel Toepoel, en toen was de strijd beslist. Angeren liep verder uit via A-speler Matiz Garttener en Bram Giesbertz, die voor rust ook had gescoord. Stijn van Meurs, die volgend seizoen een sabbatical neemt, smaakte het genoegen de 6-1 te scoren met zijn specialiteit, een directe vrije trap.

Jonge Kracht moest zondag de 5e plaats aan buurman SV Angeren laten na een 1-1 gelijkspel bij Dierensche Boys. De doelpunten, eerst van Fatih Sprenkel en de tegengoal van Jan van der Mark, vielen vroeg in de wedstrijd. ,,Toch hebben we 85 minuten gestreden,” zei coach Theo Willemsen, die inviel voor de afwezige Johan Scholten. ,,Daarna ging Boys het balletje rond spelen en al gauw vond de scheidsrechter het welletjes. Wij hadden Maikel Schrijver weer op goal staan voor zijn laatste wedstrijd bij ons, en in het veld een paar A-spelers.”

De slotwedstrijd van DVOL, tegen laagvlieger EDS, was zondag geen formaliteit. Luuk Geerlings kon nog topscorer worden in de klasse. Dat lukte de spits van Lent op de valreep: met zijn derde goal haalde hij Wesley Mortier in.

Bij 4-0 werd het nog spannend, want scheidsrechter Van Eekhout staakte de wedstrijd tijdelijk wegens een onweersbui die boven De Vossenpels bleef hangen. Na ongeveer een half uur werd het laatste kwartier toch uitgespeeld, en daarin vond Jeroen Artz het hoofd van Geerlings voor de laatste maal met een prima voorzet: 5-0, en 28 doelpunten voor Geerlings.

Voor DVOL scoorden ook Jochem Toonen en Stijn de Laat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen