Volledig scherm
Oranje staat klaar voor de kwartfinale op het WK tegen Oekraïne. Met nummer 4, rechts naast de keeper, Harm Panneman. © KNVB CP-voetbal

Panneman verliest met Oranje kwartfinale op WK CP-voetbal

SEVILLA - Harm Panneman uit Randwijk is er met het Nederlands CP-voetbalteam niet in geslaagd de halve finale te bereiken op het WK. In Sevilla verloor Oranje na een rampzalig eerste kwartier met 5-0 van Paralympisch kampioen Oekraïne.

Nederland startte de kwartfinale als de underdog en Oekraïne drukte het krachtsverschil meteen in doelpunten uit. Binnen tien minuten stond het 3-0 en nog geen vijf minuten later stond er zelfs 5-0 op het bord. Daarna nam de regerend Paralympisch kampioen gas terug.

Topschutter met drie doelpunten was Vitalii Romanchuk, de Oekraïner die vorig jaar op het EK in Nederland werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Panneman, speler van EMM in Randwijk, gaat nu in Sevilla met Oranje strijden om plaats 5 tot en met 8. Dinsdag (aftrap 19.00 uur) is daarin de verliezer van het kwartfinaleduel tussen Brazilië en Iran de eerste tegenstander. Die twee ploegen spelen zondagavond om 19.00 uur tegen elkaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal