Penaltykiller Jamie Dekkers van Spero over strafschoppen, concentratie en bluf

videoKeeper Jamie Dekkers van Spero stopte afgelopen zondag in de nacompetitiewedstrijd tegen ATC’65 4 strafschoppen nadat de wedstrijd na verlening in 1-1 was geëindigd. Dat was geen toeval vond hij zelf, al heeft hij geen vast recept voor de ballen vanaf 11 meter. Maandag moet hij weer aan de bak, Spero kan dan promoveren naar de eerste klasse. 

Volledig scherm
Jamie Dekkers van Spero tijdens de wedstrijd tegen SC Bemmel in 2018. © © Fons Sluiter, Huissen.
Quote

Het was geen toeval, al stop ik er meestal een stuk of 2.

Jamie Dekkers, Spero

Wanneer keeper Jamie Dekkers een strafschop tegen krijgt, weet hij dat hij een kans van meer dan 50 procent heeft dat hij die stopt. Dat leert immers de ervaring van de afgelopen jaren dat hij het doel van tweedeklasser Spero verdedigt. Dat hij er afgelopen zondag in de kwartfinale van de nacompetitie om promotie 44 stopte, was wel een uitzondering vond hij zelf.

,,Het was echter geen toeval, al stop ik er meestal een stuk of 2. Ik zat zondag lekker in de wedstrijd waarna ik in de serie in een flow zat. En de druk lag bij hen omdat wij als eerste scoorden en zij dus in de achtervolging moesten.”

De serie ging volgens het ABBA-systeem waarbij de ene ploeg de eerste strafschop neemt, waarna de tegenstander 2 kansen krijgt en zo verder. Het maakt Dekkers overigens niet veel uit of het om en om gaat of op deze manier. ,,Je weet toch dat ze gaan komen. Het enige is dat je, wanneer je er toch 1 door laat gelijk een nieuwe kans krijgt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1601 stemmen