Volledig scherm
SC Bemmel-aanvoerder Ricky Houterman velt Spero. © Fons Sluiter

Ricky Houterman schiet SC Bemmel naar finale tegen WAVV, Betuwse kraker DVOL-GVA om promotie

NACOMPETITIE/UPDATEBEMMEL - Sportclub Bemmel plaatste zich zondag via een 1-0 overwinning op Spero voor de finale van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse.

Volledig scherm
Opstootje bij SC Bemmel - Spero © DG
Volledig scherm
Volle bak in Bemmel bij de kraker SC Bemmel - Spero © DG

Het doelpunt van thuisclub Bemmel viel vlak voor het einde van de verlenging. Ricky Houterman zorgde er met zijn treffer voor dat de derby niet via strafschappen werd beslist.

Bemmel speelt in de finale komende zondag thuis tegen het Wageningse WAVV. Spero, bij wie Maarten Nieuwenstein en Lars Kleijn in de commotie na het Bemmelse doelpunt de rode kaart kregen van scheidsrechter Kuiper, speelt komend seizoen opnieuw in de tweede klasse.

De wedstrijd zelf was voornamelijk eenrichtingsverkeer. Spero verdedigde en Bemmel probeerde de groen-witte muur te slechten. Dat laatste gebeurde sporadisch, maar de Elster keeper Jamie Dekkers verdedigde zijn doel met verve. Houterman maakte in de laatste minuut van de verlenging echter gretig gebruik van de enige keer dat de verdediging van Spero niet helemaal sloot.

Bemmel speelt zondag thuis  tegen WAVV uit Wageningen, dat MVV'29 na verlenging versloeg:1-2. 

OSC-GVA

Bij de andere Betuwse kraker tussen OSC en GVA is de stand 3-2.  Eric Peters en Bjorn Derksen zorgen voor 0-2 in Oosterhout, Richard  Pol glijdt nog voor rust de 1-2 binnen.

In de tweede helft gaat de vlam in de pan. Eric Peters maakt zijn tweede op aangeven van Floyd peter (1-3), maar een handsbal van  Bas Brom betekent rood en een strafschop. Die wordt benut door Richard Pol: 2-3 en een mannetje meer voor OSC.  

Paul Selman schiet de 3-3 binnen.

In de extra tijd brandt GVA los, vooral Tom te Boekhorst. Hij maakt 4-3 en 5-3 en in de counter zorgt Ad Drost voor 6-3.  Richard Pol maakt nog 6-4 in Oosterhout.

DVOL is bij Groesbeekse Boys teruggekomen van een 2-0 achterstand door twee goals van Luuk Geerlings: 2-2. In de verlenging maakt Geerlings zijn derde: 2-3. DVOL klaar de klus in Groesbeek: 2-4.

Zondag is het DVOL - GVA in de finale. 

Zondagvoetbal

Om een plaats in de eerste klasse

Tweede ronde: SC Bemmel-Spero (14.00 uur), MVV’29-WAVV. Winnaars naar finale (17 juni).

Om een plaats in tweede klasse

Tweede ronde: Concordia Wehl-MASV, SML-VIOD. Winnaars naar finale (17 juni).

Om een plaats in de derde klasse

Tweede ronde: Groesbeekse Boys-DVOL (14.00 uur), OSC-GVA (14.00 uur). Winnaars naar finale (17 juni).

Om een plaats in de vierde klasse

Tweede ronde: Eendracht Arnhem-Victoria’25, Niftrik-SVO’68. Winnaars naar finale (17 juni).

Tweede ronde: DSZ-SC Doesburg, SC EDS-Alexandria. Winnaars naar finale (17 juni).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal