Volledig scherm
RKHVV in de verkeerde klasse? De Huissenaren lopen derby's mis met SC Bemmel, De Bataven, NEC en Orion, maar hopen op een vergissing. © Fons Sluiter

RKHVV bij uitgelekte indeling eerste klasse ingedeeld zonder Bemmel en De Bataven

HUISSEN - Bij RKHVV lijkt het rampenseizoen van vorig jaar zich voort te zetten. In een uitgelekte versie van de indelingen van de eerste klassen is de gedegradeerde Huissense ploeg ingedeeld in klasse 1B in district West 2 met clubs uit de regio’s Den Haag en Rotterdam in plaats van met streekgenoten De Bataven, SC Bemmel, Orion, NEC en andere oostelijke clubs.

Volledig scherm
Geen derby RKHVV - De Bataven volgend seizoen? © Fons Sluiter, Huissen.

,,We hoorden het van mensen van Orion”, zegt bestuurslid technische zaken van RKHVV Bas Kamp.

,,Heel teleurstellend. Dan missen we allemaal leuke wedstrijden. De Bataven en SC Bemmel natuurlijk, maar ook clubs als Orion, NEC en BVC ’12 zitten in de oostelijke eerste klasse. Maar er is nog geen paniek. We hebben meteen contact opgenomen met de KNVB en daar gaan ze het uitzoeken. De mensen die we gesproken hebben vonden het ook vreemd.”

,,Het is ook helemaal niet logisch dat wij naar West 2 zouden gaan. Misschien zijn we verward met RKAVV uit Leidschendam of iets dergelijks. Dat is allemaal nog niet duidelijk. Voorzitter Arold de Jong van De Bataven heeft ons al gebeld met de vraag of ze moeten helpen. Zij snappen er ook niets van.”

De vraag is natuurlijk hoe de KNVB de kwestie zou kunnen oplossen.

Kamp: ,,In 1E zit geen club die logischerwijs naar het Westen zou kunnen. Dat zou betekenen dat er via Zuid 2 geschoven zou moeten worden. Dan moet er een uit Oost naar het Zuiden en een vanuit het Zuiden naar West 2. Maar goed, we gaan uit van een vergissing en hebben die aangekaart. We horen het wel. Op 15 juli is pas de officiële bekendmaking van de indelingen.”

Officieuze indeling 

Eerste klasse B West II: Den Hoorn, DHC, DOSKO,  GLZ/Delfshaven, Hillegersberg, Olympia (G), RKHVV, ROAC, Rood Wit W, Spartaan 1920, TAC ’90, TOGB,  VUC, CVV Zwervers.

Eerste klasse C Zuid I: Alverna, Best Vooruit, Brabantia, Eindhoven, HVCH, Leones, Papendorp, Rhode, TOP, Unitas'30, Vlissingen, Wilhelmina'08, Woezik, SC 't Zand.

Eerste klasse E Oost: De Bataven, SC Bemmel, BVC'12, Heino, NEC,  Orion, Rigtersbleek, Rohda Raalte, Stevo, Tubantia, TVC'28,  Voorwaarts Twello, FC Winterswijk, De Zweef.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal