Volledig scherm
Danny Bosch scoorde twee keer voor RKHVV tegen Beuningse Boys. © Fons Sluiter

RKHVV boekt eerste zege, maar 'het moet nog veel beter'

GROESBEEK - RKHVV boekte zaterdag eindelijk de eerste overwinning in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de hoofdklasse. De Huissenaren waren op het Willie Verbeet Cup-toernooi van Germania in Groesbeek derdeklasser Beuningse Boys met 3-0 de baas.

Voor RKHVV scoorde Danny Bosch twee keer, Jochem Westhoff maakte de derde. Trainer Bram Braam was gematigd tevreden: ,,We hebben de nul gehouden en drie keer gescoord. Dat is mooi. Maar voetballend moet het nog veel beter.”

Braam miste Walter Komegni, Jop Hemink en Lars Smeenk door kleine blessures. Rutger Worm ontbrak wegens verplichtingen met zijn werkgever NEC en Michel Falize die is vertrokken bij de club.

,Dat scheelt een slok op een borrel, natuurlijk”, zei Braam. ,,Maar het gaf ook de kans om andere jongens weer in actie te zien. Wesley Hendriks keepte prima, Koen Jeurissen speelde een goede partij als rechtsback en op het middenveld maakt Tom Straatman stappen. Mike Pröpper viel meteen achter de spitsen weer een beetje tegen. Daar ga ik van de week even mee praten.”

SC Bemmel

Eersteklasser SC Bemmel kwam in Groesbeek tot een 1-1 gelijkspel tegen SV Venray, ook een eersteklasser. Beide ploegen deelden de derde plaats in de eindstand van het toernooi, dat werd gewonnen door Orion.

Eindstand Willie Verbeet Cup: 1. Orion 6 punten, 2. Woezik 6, 3. SC Bemmel 4 en SV Venray 4, 5. Blauw Wit 3, 6. RKHVV 3, 7. BVC'12 3, 8. Quick 1888 3, 9. Union 3, 10. Beuningse Boys, 11. NEC (amateurs) 0, 12. Germania 0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal