Volledig scherm
Teleurstelling bij RKHVV, eerder dit seizoen. © Fons Sluiter, Huissen

RKHVV degradeert naar eerste klasse

WIJCHEN – Voor RKHVV is op paasmaandag het doek definitief gevallen. De Huissense ploeg speelt na de 1-0 nederlaag bij AWC volgend jaar een klasse lager, in de eerste klasse. Zaterdag had RKHVV ook al met 0-1 verloren van Hollandia. Streekgenoot De Bataven, de nummer 14 van de hoofdklasse A, staat met nog 4 duels op de rol 14 punten voor.

En ook in het paasweekend bleek dat de tekortkomingen van RKHVV niet op voetbaltechnisch gebied liggen, maar meer in zaken als creativiteit, ploegverband en doortastendheid. In de eerste helft in Wijchen was RKHVV toonaangevend, maar AWC stond dankzij Huissense kansenmisserij in de rust met 1-0 voor. Boy Visser was de schutter.

In de tenenkrommende tweede helft spijkerde AWC het eigen doel dicht. Met succes. RKHVV vond geen enkel gaatje in de muur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. EMM Randwijk wint Betuwse clash tegen SC Valburg en verslaat toekomstige trainer

    EMM Randwijk wint Betuwse clash tegen SC Valburg en verslaat toekomsti­ge trainer

    VALBURG – SC Valburg-trainer Heino Zegveld stond na afloop een beetje beteuterd te kijken na de 2-1 nederlaag tegen buurtgenoot EMM Randwijk, waar hij volgend seizoen trainer wordt. ,,We kwamen wel op voorsprong, maar gaandeweg zaten er bij ons een flink aantal spelers behoorlijk doorheen.” Zegveld miste een groot aantal spelers en moest een beroep doen op de jeugd. ,,Ik had maar zeven basisspelers en de jeugd, die moest starten had er al een wedstrijd bij JO-19 opzitten.”

Amateurvoetbal