Volledig scherm
Teleurstelling bij RKHVV, eerder dit seizoen. © Fons Sluiter, Huissen

RKHVV degradeert naar eerste klasse

WIJCHEN – Voor RKHVV is op paasmaandag het doek definitief gevallen. De Huissense ploeg speelt na de 1-0 nederlaag bij AWC volgend jaar een klasse lager, in de eerste klasse. Zaterdag had RKHVV ook al met 0-1 verloren van Hollandia. Streekgenoot De Bataven, de nummer 14 van de hoofdklasse A, staat met nog 4 duels op de rol 14 punten voor.

En ook in het paasweekend bleek dat de tekortkomingen van RKHVV niet op voetbaltechnisch gebied liggen, maar meer in zaken als creativiteit, ploegverband en doortastendheid. In de eerste helft in Wijchen was RKHVV toonaangevend, maar AWC stond dankzij Huissense kansenmisserij in de rust met 1-0 voor. Boy Visser was de schutter.

In de tenenkrommende tweede helft spijkerde AWC het eigen doel dicht. Met succes. RKHVV vond geen enkel gaatje in de muur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1496 stemmen