Martijn Derksen van AVW'66 haalt RKHVV’er Danny de Lorijn onderuit binnen het strafschopgebied. Lennart Rekmans brengt RKHVV even later vanaf de stip op gelijke hoogte: 1-1.
Volledig scherm
Martijn Derksen van AVW'66 haalt RKHVV’er Danny de Lorijn onderuit binnen het strafschopgebied. Lennart Rekmans brengt RKHVV even later vanaf de stip op gelijke hoogte: 1-1. © Fons Sluiter

RKHVV in Huissen door AVW'66 op een gelijkspel gehouden

UpdateHUISSEN – RKHVV is zaterdag in zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen niet verder gekomen dan een gelijkspel. In het eerste pouleduel van het districtsbekertoernooi kwamen de Huissenaren op eigen veld niet langs tweedeklasser AVW'66: 1-1.

Ondanks een veldoverwicht en een veelvoud aan grote kansen scoorde RKHVV, uitkomend in de eerste klasse, maar één keer. In de tweede helft zorgde Lennart Rekmans uit een strafschop voor de gelijkmaker. De penalty werd toegekend na een overtreding op de zeer beweeglijke en actief invallende Danny de Lorijn.

In de eerste helft had Robin van Otegem namens AVW'66 de score geopend, toen hij vogelvrij van dichtbij mocht inschieten.

Otten

Mark Otten, de nieuwe coach van RKHVV, miste de eerste helft van zijn ploeg. ,,Ik ben ook trainer van NEC Onder 19. We hebben geprobeerd het tijdstip te verplaatsen, van vijf naar zes uur. Maar dat wilde AVW niet”, verklaarde Otten, die nieuwkomer Civard Sprockel niet kon opstellen vanwege een liesblessure.

Quote

De afronding is wel een punt van aandacht

Mark Otten, Trainer RKHVV

Otten verwacht niet dat zijn trainerschap bij NEC gaat bijten met zijn functie in Huissen. ,,RKHVV speelt normaal op zondag, NEC Onder 19 op zaterdag. Derby’s worden op zaterdagavond gespeeld, maar dat ga ik redden.”

,,We hebben helaas veel kansen gemist”, zei Otten over het optreden van zijn ploeg. ,,Een doelpunt is een beloning, het levert energie op. Helaas ontbrak steeds het laatste zetje. Kijkend naar vorig seizoen, toen er weinig werd gescoord, is de afronding wel een punt van aandacht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal